TJAJKOVSKIJ & SJOSTAKOVITJ

Dirigent: Anna-Maria Helsing
Solist: Bohdan Luts, violin

P. Tjajkovskij: Romeo og Julie, ”Ouverture-fantasi”
A. Dvořák: Violinkoncert
D. Sjostakovitj: Symfoni nr. 1

Koncerten varer cirka 1 time og 50 minutter inkl. pause
Gratis koncertintroduktion kl. 18.30

Koncerter

Find billetter

Koncerten indgår også i koncertpakken KLASSISK I – læs mere om vores pakker her

Dystre toner fra Tjajkovskij indleder denne aftens koncert. I hans ouverture til Romeo og Julie ved man fra første tone, at den historie ikke ender godt. Men åh, hvor er det smukt og turbulent undervejs. Aftenens solist er en af de to unge vindere af violinkonkurrencen under Carl Nielsen International Competition i 2022. Bohdan Lutz er solist i Dvořáks berømte violinkoncert, der virkelig kræver en virtuos håndtering, men som også er indhyllet i Dvořáks altid fantastiske og smukke melodier.  
 
Efter pausen kommer et ungdomsværk af en af det 20. århundredes musikalske giganter: Dmitri Sjostakovitjs 1. Symfoni, som han skrev som 19-årig til sin afgangseksamen. Der er tydelige tegn på det mørke og den kraft, som senere symfonier fra komponistens hånd viser, men der er også en næsten legesyg stemning over nogle af temaerne. Symfonien viser en sprudlende komponist, der ved hvor stærk en livskraft musikken kan være.

Online programnote

Gå til toppen

Obs!

Denne side undestøtter måske ikke din browser. Læs mere her om hvordan du kan opdatere din browser: http://browsehappy.com/

Ok, det er forstået!