Pierre Bleuse

Ny chefdirigent

Det er med stor glæde og ære, at jeg tiltræder stillingen som chefdirigent for Odense Symfoniorkester. Orkestret, som blev oprettet for snart 75 år siden i H.C. Andersens by, og som er internationalt kendt for Carl Nielsen International Competition, er et vigtigt aktiv for Odense og for det danske musikliv generelt. Jeg ser frem til at stille min fulde energi til rådighed for musikerne i dette storslåede orkester og til sammen med dem at udvikle min vision for musikken og reflektere over dens rolle i vores moderne samfund.

At efterstræbe den højeste kunstneriske kvalitet vil altid være kernen i vores arbejde, og jeg mener, at et moderne orkester konstant skal finde nye veje til at være relevant for det samfund, det er en del af, ved at tilbyde sit publikum et varieret musikalsk repertoire. Med dette mener jeg ikke kun fortidens store værker, som er essentielle for vores kollektive hukommelse, men også gennem et tæt forhold til musikere og komponister fra vores egen tid at medvirke til at skabe fremtidens orkester for de nye generationer.

I disse tider med store forandringer i vores samfund har koncertsalen mulighed for at være et vigtigt kulturelt samlingspunkt for refleksion, udforskning og dialog, og gennem et intensiveret erhvervssamarbejde og i gensidig inspiration fra de offentlige institutioner, vi repræsenterer, vil vi stå som en stolt eksponent for Odense som kultur- og handelsby ude i verden i forbindelse med turnéer og indspilningsprojekter. Endelig støtter jeg til fulde op om det store arbejde, der allerede er en vigtig del af orkestrets virke, nemlig at være aktivt involveret i dannelsen af vores yngste publikum, og jeg glæder mig til, sammen med mit team, at videreudvikle denne essentielle del af musikformidlingen.

Den kunstneriske samhørighed, motivation, drivkraft og den smukke lethed, som jeg har følt under mine to foregående besøg hos orkestret, har overbevist mig om at tage dette nye skridt i min karriere. Musikere, ledelse og publikum har været så imødekommende, at jeg allerede føler mig som en del af familien, og jeg glæder mig til som en del af dette fællesskab at udvikle Odense Symfoniorkester.

Pierre Bleuse, chefdirigent

Fakta

Pierre Bleuse, fransk dirigent

Oprindeligt uddannet violinist på konservatoriet i Paris og har optrådt med en lang række orkestre som solist.

Har bl.a. dirigeret Orchestre National de France, Kungliga Filharmonikerna,
Orchestre de Paris, Opera de Lyon og Kinas Nationale Symfoniorkester

Medskaber af Musika Orchestra Academy; en inkubator for unge musikere og dirigenter.

Stor fortaler for for moderne og nutid musik – og har bl.a. været kunstnerisk leder af Lemanic Modern Ensemble i Genève

Chefdirigent for Odense Symfoniorkester fra september 2021 og foreløbeligt frem til 2024.
Dette er Bleuse’ første chefdirigentstilling.

Gå til toppen

Obs!

Ok, det er forstået!