LÆR MERE OM 

Odense Symfoniorkester

Odense Symfoniorkester – et af Danmarks fem landsdelsorkestre – blev grundlagt i 1946, men dets rødder går helt tilbage til omkring år 1800. Fra at være et teaterorkester, som også spillede symfonisk musik, fremstår orkestret i dag som et moderne symfoniorkester med et højt aktivitetsniveau og under stadig udvikling.

Orkestret har hjemme i Odense Koncerthus, som blev indviet i 1982. Hovedparten af orkestrets koncerter finder sted i Carl Nielsen Salen, en koncertsal med en fremragende akustik, plads til 1.212 mennesker samt udstyret med et 46-stemmer stort orgel bygget af et af verdens førende orgelbyggerier, Marcussen & Søn.

Odense Symfoniorkester havde ved grundlæggelsen 22 musikere, men er i årenes løb vokset støt, og har nu 73 fastansatte medlemmer. Orkestret giver årligt ca. 100 koncerter med et repertoire, der strækker sig fra barokken til vor egen tids musik. Orkestret er pr. 1. januar 2021 overgået til at være Den selvejende institution Odense Symfoniorkester med sin egen selvstændige bestyrelse.

Orkestrets turnévirksomhed inkluderer store koncertrejser til USA, Kina, Tyskland, Grækenland, Østrig, Holland, Belgien, Sverige, hele fem turnéer i Spanien og to i det tidligere Sovjetunionen.

Diskografien er omfattende – mere end 60 udgivelser er det blevet til og flere er undervejs – og tæller adskillige prisvindende udgivelser. I 2007 opnåede en cd med musik af den amerikanske komponist Peter Lieberson en ærefuld nominering ved Grammy-uddelingen i Los Angeles.

Søg i historien

‘Historik’ er et søgeværktøj, som indeholder faktuelle oplysninger om alle orkestrets aktiviteter fra 1945 indtil 31. december 2015.

BAG HISTORIK

Portalen er privat projekt udviklet af, to musikere fra Odense Symfoniorkester, Mats Hedelius (ansat 1974 – 2016) og Philippe Muriset (ansat 1979 – 2020). De har indsamlet informationer om koncerter og medvirkende, og stiller dem til rådighed via  odensesymfoni-historik.com. Her kan du søge på musikere, dirigenter, spillede værker og meget mere.

STUDIE- OG UDVIKLINGSFOND

ODENSE SYMFONIORKESTERS STUDIE- OG UDVIKLINGSFOND

Fonden blev oprettet i 2010 som en sammenlægning af flere fonde under Odense Symfoniorkester/Odense Kommune. Fonden har til formål, at støtte de til enhver tid fastansatte orkestermusikere i forbindelse med studieture eller anden form for efter- eller videreuddannelse enten her i landet eller i udlandet. at støtte aktiviteter og initiativer inden for det odenseanske musikliv, fortrinsvis initiativer med tilknytning til Odense Symfoniorkester, for eksempel ekstraordinære arrangementer eller kursusvirksomhed af særlig karakt

BESTYRELSEN BESTÅR AF:

Formand: Søren Møller  – tidligere rådmand i Odense Kommune

Afdelingschef for Fritid & Kultur Martin Petersen

Musiker Robert Holmsted

Musiker Dorthe Byrialsen

Musiker Morten Østergaard

Odense Symfoniorkesters Venner

At være ven med OS
Bliv én af vennerne og få endnu mere glæde af Odense Symfoniorkester.
Du får mulighed for at støtte OS og deltage i spændende medlemsaktiviteter.
Odense Symfoniorkesters Venner en forening for alle, der ønsker at støtte op om Odense Symfoniorkester. Foreningen blev stiftet i august 2019.

Læs mere på foreningens hjemmeside: os-venner. dk

CD´er og Andre udgivelser

Odense Symfoniorkester har gennem tiden udgivet en lang række cd´er, dvd´er m.m. Flere af disse udgivelse kan stadig bestilles gennem OS. Herunder findes en liste over de udgivelser som vi stadig har på lager. Kontakt venligst symfoni@odense.dk hvis du ønsker at bestille én eller flere af vores udgivelser. (Priserne er ekskl. levering)

Online katalog over CD´er og andre udgivelser

Gå til toppen

Obs!

Denne side undestøtter måske ikke din browser. Læs mere her om hvordan du kan opdatere din browser: http://browsehappy.com/

Ok, det er forstået!