BRUCKNER & BESØG
FRA BERLINERNE

Dirigent: Alpesh Chauhan
Solister: Stefan Dohr; Johannes Lamotke; Andrej Žust; Sarah Willis, horn

L.v. Beethoven: Egmont, ouverture
R. Schumann: Koncertstykke for fire horn og orkester
A. Bruckner: Symfoni nr. 7

Koncerten varer cirka 2 timer og 10 minutter inkl. pause

08. feb 2024

Tid: 19:30
Sted: Carl Nielsen Salen, Odense Koncerthus
Pris: Sælges i løssalg fra 5. oktober 2023, kl. 10.00

Koncerter

08. feb 2024 19:30
Find billetter

Koncerten er også en del af koncertpakken KLASSISK II – læs mere om pakken her

Anton Bruckner opnåede først sent i sit liv berømmelse som komponist. Han var fyldt 60, før han blev anset for meget andet end en social vits: Han talte med en landlig dialekt, klædte sig kluntet på, drak for mange pilsnere, var fanatisk katolik, skrev underlig musik, blev hånet af anmelderne, havde en pinagtig mangel på succes hos damerne (ud af ni frierier til ni forskellige teenagepiger blev der sagt ja nul gange) og boede i en lejlighed, der var så beskidt, at ingen rengøringsdame ville sætte sine ben i den. Men hele denne sølle og udsigtsløse skæbne blev ændret med et trylleslag af den 7. symfoni. Publikum i Leipzig, München og det tidligere så skeptiske Wien var øjeblikkeligt overbevist af værkets rolige intensitet, overvældende klimakser og sublimt smukke, lyrisk sangbare kvaliteter, og symfonien blev en stålsat, uangribelig triumf, som stadig efter 140 år kan bløde op for selv de allerstenhårdeste hjerter.

Ud over Bruckner byder vi på Beethovens stærke og udtryksfulde Egmont-ouverture, som du vil elske, hvis du holder af Beethovens 5. symfoni, og Robert Schumanns banebrydende og heroiske Konzertstück for 4 horn og orkester fra 1849, som er et af de absolutte pionerværker for det relativt nyudviklede ventilhorn. Og som solister har vi ingen ringere end fire medlemmer af Berliner Philmharmonikernes horngruppe!

Gå til toppen

Obs!

Denne side undestøtter måske ikke din browser. Læs mere her om hvordan du kan opdatere din browser: http://browsehappy.com/

Ok, det er forstået!