BRUCKNER & BESØG
FRA BERLINERNE

Dirigent: Alpesh Chauhan
Solister: Stefan Dohr; Johannes Lamotke; Paula Ernesaks; Sarah Willis, horn 

L.v. Beethoven: Egmont, ouverture
R. Schumann: Koncertstykke for fire horn og orkester
A. Bruckner: Symfoni nr. 7

Koncerten varer cirka 2 timer og 10 minutter inkl. pause
Gratis koncertintroduktion kl. 18.30

I samarbejde med SDMK

Koncerter

Find billetter

Vi er meget stolte over at kunne præsentere en koncert, hvor Berliner Philharmonikernes ekstremt velspillende og karismatiske horngruppe medvirker; BÅDE som solister i Schumanns Koncertstykke for fire horn og side om side med vores egen velspillende og karismatiske horngruppe i Bruckners 7. symfoni.
Anton Bruckner opnåede først sent i sit liv berømmelse som komponist. Han var fyldt 60, før han blev anset for meget andet end en social vits: Han talte med en landlig dialekt, klædte sig kluntet på, drak for mange pilsnere, var fanatisk katolik, skrev underlig musik, blev hånet af anmelderne, havde en pinagtig mangel på succes hos damerne (ud af ni frierier til ni forskellige teenagepiger blev der sagt ja nul gange) og boede i en lejlighed, der var så beskidt, at ingen rengøringsdame ville sætte sine ben i den. Men hele denne sølle og udsigtsløse skæbne blev ændret med et trylleslag af den 7. symfoni. Publikum i Leipzig, München og det tidligere så skeptiske Wien var øjeblikkeligt overbevist af værkets rolige intensitet, overvældende klimakser og sublimt smukke, lyrisk sangbare kvaliteter, og symfonien blev en stålsat, uangribelig triumf, som stadig efter 140 år kan bløde op for selv de allerstenhårdeste hjerter.

Ud over Bruckner byder vi på Beethovens stærke og udtryksfulde Egmont-ouverture, som du vil elske, hvis du holder af Beethovens 5. symfoni, og Robert Schumanns banebrydende og heroiske Konzertstück for 4 horn og orkester fra 1849, som er et af de absolutte pionerværker for det relativt nyudviklede ventilhorn. Og som solister har vi ingen ringere end fire medlemmer af Berliner Philharmonikernes horngruppe: Stefan Dohr, Johannes Lamotke, Andrej Žust og Sarah Willis!

Online programnote

 

Gå til toppen

Obs!

Ok, det er forstået!