BACHS BRANDENBURG-
KONCERTER

Musikalsk ledelse: Eugen Tichindeleanu og Mahan Esfahani
Solister: Mahan Esfahani

J.S. Bach: Brandenburgkoncerterne

Koncerten varer cirka 2 timer inkl. pause

06. apr 2024

Tid: 15:00
Sted: Carl Nielsen Salen, Odense Koncerthus
Pris: Sælges i løssalg fra 5. oktober 2023, kl. 10.00

Koncerter

06. apr 2024 15:00
Find billetter

Koncerten er også en del af koncertpakken KLASSISK I – læs mere om pakken her

J. S. Bachs seks Brandenburgkoncerter BWV 1046–1051 er dateret 24. marts 1721, men man formoder, at de er skrevet tidligere, i løbet af de år fra 1717, hvor Bach fungerede som musikdirektør og komponist af verdslig musik til den calvinistiske, musikelskende Fyrst Leopold i Köthen. Koncerterne er sandsynligvis skrevet som en ganske direkte jobansøgning til den herre, de er dedikeret til, nemlig markgreve Christian Ludwig af Brandenburg-Schwedt (heraf navnet Brandenburg-koncerterne), som Bach kendte fra en rejse til Berlin i 1718-19. Bach mindede subtilt markgreven om “det ydmyge talent for musik, som Himlen har bevilget mig”. Men på grund af mangel på kvalificerede musikere kunne Christian Ludwig ikke opføre koncerterne, og Bachs henvendelse forblev desværre ubesvaret og koncerterne aldrig spillet i hans levetid.

Det er de så til gengæld blevet sidenhen! Hver koncert i samlingen demonstrerer på suveræn vis Bach som en innovativ, mangfoldig komponist med et ubegribeligt geni udi orkestrering og kontrapunktiske teknikker. Komplekse og virtuose solopartier går hånd i hånd med en klanglig farvepalet, der kombinerer instrumenter som violiner, fløjter, oboer, trompeter, cembalo m.fl. i ensembler af varierende størrelse. Bachs evne til at kombinere flere uafhængige musikalske fraser og samtidig skabe en harmonisk helhed giver et overlegent indtryk af en mester på sit allerhøjeste, der her har skabt nogle af de mest betagende og indflydelsesrige koncerter i musikhistorien og et mesterværk, der vil inspirere musikelskere i generationer fremover.

Gå til toppen

Obs!

Denne side undestøtter måske ikke din browser. Læs mere her om hvordan du kan opdatere din browser: http://browsehappy.com/

Ok, det er forstået!