CARMEN

DEN JYSKE OPERA og OS
Dirigent: Jérôme Pillement
Instruktør: Thaddeus Strassberger
Georges Bizet: Carmen

Varighed: ca. 2 t 40 min. (inkl. pause)

19. nov 2018

Tid: 19:30
Sted: ODEON, Store sal
Pris: 485- 140kr / Stud. ung.: 242-70 kr

20. nov 2018

Tid: 19:30
Sted: ODEON, Store sal
Pris: 485- 140kr / Stud. ung.: 242-70 kr

Koncerter

19. nov 2018 19:30
20. nov 2018 19:30
Find billetter

Carmens sanselighed, den kompromisløse frihedsfølelse, det kriminelle, det forbudte. Bizets fantastiske musik med alle de kendte melodier. Et råt og brutalt miljø – et Tarantino-agtigt filmunivers, hvor “Reservoir Dogs” møder “Breaking Bad”. Alt det kan du opleve i Den Jyske Operas opsætning af Carmen.

Det går ikke stille for sig, kan vi godt love. Tag Carmens temperament og tilsæt jalousi, et nutidigt, råt bandemiljø og både blod, sex, mord og kærlighed, og vi har en intens opera med en lidenskabelig kærlighedshistorie og uforglemmelige melodier og inciterende rytmer.

Ikke egnet for børn under 15 år.


Verdenspremieren på Georges Bizets Carmen i 1875 var en katastrofe. Desværre døde værkets komponist tre måneder senere i en alder af 36 år uden at have oplevet, at hans mesterværk allerede fra den 2. opsætning blev én af verdens mest succesfulde og populære operaer.

Carmen, en underskøn kvinde, arbejder på en cigaretfabrik. Da hun ser soldaten, Don José, som synes at være den eneste mand, der ikke er interesseret i hende, forsøger hun at forføre ham. Det lykkes hende let, og Don José bliver vildt forelsket i hende. Han opgiver sin forlovede, Micaëla, og følger med Carmen til smuglerlejren, hvor hun bor.

Den frie fugl Carmen begynder at kede sig og falder for en anden mand, den berømte toreador Escamillo. Don José bliver drevet til vanvid af sin jalousi og dræber til sidst Carmen uden for tyrefægtningsarenaen i Sevilla, imens tusinder tiljubler den sejrende Escamillo…

Læs mere om medvirkende m.m. her

Samarbejde med Odense Teater

Forestillingen spilles også:
Vejle Musikteater onsdag d. 21. november 2018

Gå til toppen

Obs!

Denne side undestøtter måske ikke din browser. Læs mere her om hvordan du kan opdatere din browser: http://browsehappy.com/

Ok, det er forstået!