BEETHOVENS 9. SYMFONI
– MED DET KGL. OPERAKOR

Dirigent: Pierre Bleuse

Jean-Frédéric Neuburger: Preludes pour cordes
L.v. Beethoven: Symfoni nr. 9

Koncerten varer cirka 1 time og 45minutter inkl. pause

28. nov 2024

Tid: 19:30
Sted: Carl Nielsen Salen, Odense Koncerthus
Pris: Sælges i løssalg fra 5. oktober 2023, kl. 10.00

29. nov 2024

Tid: 19:30
Sted: Carl Nielsen Salen

Koncerter

28. nov 2024 19:30
29. nov 2024 19:30
Find billetter

Koncerten er også en del af koncertpakken KLASSISK I – læs mere om pakken her

Koncerten er også en del af koncertpakken KLASSISK II – læs mere om pakken her

Beethovens 9. Symfoni er større end det næsten er muligt for et stykke musik at være. Symfonien er blevet et symbol; den er EU-hymne, den blev spillet under Brandenburger Tor ved Murens fald, den er menneskehedens frihed, kærlighed og broderskab. Det er musikken, der bliver ved og ved med at trøste os gennem århundreder. Symfonien bliver 200 år i 2024, og her hos OS fejrer vi det runde sammen med Det Kongelige Operakor og vores chefdirigent Pierre Bleuse. Den 9. Symfoni er banebrydende på mange punkter, den er lang, og den har kor og solister med. Det havde man aldrig oplevet før. De tre første satser er udelukkende for orkester, og når så solisterne og koret rejser sig og begynder at synge Friedrichs Schillers berømte Ode til Glæden, ja, så er det virkelig svært ikke at få gåsehud, og ikke at elske sin næste en lille smule mere end før. “Alle mennesker forsones”.

For at skærpe sindet for Beethovens historiske mesterværk opfører Pierre Bleuse og OS for første gang i Danmark et værk for strygere af den franske komponist Jean-Frédéric Neuburger.
Kom og del glæden med OS og Operakoret, vi kan næsten ikke vente med at åbne dørene til fejringen af 200-året for Beethovens 9. Symfoni.

Gå til toppen

Obs!

Denne side undestøtter måske ikke din browser. Læs mere her om hvordan du kan opdatere din browser: http://browsehappy.com/

Ok, det er forstået!