Bach & Rameau

Dirigent: Magnus Fryklund
Solist: Pina Mohs, obo d’amore

Jean-Philippe Rameau: Ouverturer fra operaerne Castor et Pollux, Naïs og Platée
J.S. Bach: Suite nr. 3, Air og Gavotte, BWV 1068,
J.S. Bach: Koncert for obo d‘amore, BWV 1055R
Jean-Baptiste Lully: Ouverture og danse fra Le Bourgeois gentilhomme
Jean-Féry Rebel: Les éléments

Koncerten varer cirka 1 time og 50 minutter inkl. pause

Koncerter

Find billetter

Koncerten indgår også i koncertpakken KLASSISK II – læs mere om vores pakker her

Barokmusik indeholder alt fra pompøse ouverturer over svingende danse til intime melodier. Og det hele kan findes i aftenens program med udadvendt, slagkraftig fransk barokmusik af Lully og Rameau, naturkræfters rasen i Rebels Elementerne og inderlige (og virtuose) melodier i Johann Sebastian Bachs solokoncert for obo d’amore. Det er en af de koncerter, hvor publikum får lov at komme rundt i hele følelsesregistret! Og samtidig er musikken elegant, charmerende og dybsindig, orkestrets slagtøjsfolk får lov at vise hvad de kan, og vores egen Pina Mohs er solist i koncerten af Bach.   

“Alle, som forestiller sig barokmusik som stiv, høvisk eller religiøs, vil blive overrasket over denne koncert:
Rameau, Lully og Rebel viser en anden side af barokmusikken. En musik fra en tid, hvor der ikke var forskel på folkelig-, pop- og klassisk musik; den franske musik er fuld af kontraster, med danserytmer og percussion. Ved at høre de livlige og meget rytmiske værker, kan jeg let forestille mig folket danse på gaden, men jeg har til gengæld svært ved at forestille mig mennesker med pudder og paryk.”

– Thomas Georgi, 1. solopaukist

Online programnote

Dirigent: Magnus Fryklund 

Den svenske dirigent Magnus Fryklund havde sin debut fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium med Odense Symfoniorkester i juni 2017, men allerede inden da havde han gjort sig bemærket i det klassiske danske musikliv. 2017/18-sæsonen blev han udnævnt til husdirigent ved Malmø-operaen, og han var også været engageret som young-conductor-in-residence hos Helsingborg Symfoniorkester frem til 2019. Siden har Magnus turneret rundt både i og uden for Danmarks grænser, hvor han har dirigeret koncerter og CD-indspilninger med en lang række orkestre. I sæson 22/23 dirigerer Magnus bl.a “Figaros Bryllup” på Malmø Opera og Beethovens 5 symfoni med Göteborgs Symfoniker.

Solist: Pina Mohs, obo d’amore
Pina Mohs er født og uddannet i Tyskland. Hun drømte allerede i en ung alder om at blive orkestermusiker. Hendes uddannelse som oboist begyndte som 8-årig på barok-obo. For at kunne spille med i byens lokale ungdomsorkester skiftede hun til den moderne obo et par år senere. Allerede i en tidlig alder vandt hun priser og legater i sit hjemland og blev som 15-årig optaget på Musikhochschule Köln. Senere studerede hun hos nogle af de mest anerkendte obo-professorer i Tyskland, blandt andre Prof. Klaus Becker, Prof. Gregor Witt og Prof. Washington Barella. Pina har i løbet af sin karriere været engageret i orkestre som Essener Philharmoniker, NDR Radiophilharmonie, Münchner Symphoniker og WDR Funkhausorchester, og i 2018 blev hun fastansat som Odense Symfoniorkesters solo-engelskhornist. Udover livet med orkestret dyrker Pina kammermusikken i forskellige konstellationer. Hun er glad for at løbe, cykle og udforske den vegetarisk madverden.

Gå til toppen

Obs!

Ok, det er forstået!