Skole­koncerter og general­prøver hos 

Giv dine elever chancen for at opleve det store Symfoniorkester. Odense Symfoniorkester tilbyder fængslende, lærerige og underholdende Skolekoncerter, der særligt retter sig til de forskellige klasser og trinmål i skolen. Gør plads i kalenderen til de kommende skolekoncerter og generalprøver.

SKOLEKONCERt – Marts 2019 for 1. til 5. klasse

”Sigurd fortæller H. C. Andersens eventyr”

Odense Symfoniorkester glæder sig til at invitere dig og din klasse til skolekoncert i Odense koncerthus. I år bliver skolekoncerterne med Odense Symfoniorkester ledsaget af et kor på 350 elever, Det kongelige Teaters Balletskole i Odense og selvfølgelig Sigurd Barrett.
Det bliver (igen) et festfyrværkeri med oplevelser for både øre og øje.

Formålet med ”Sigurd fortæller H. C. Andersens eventyr er – at genfortælle centrale H.C. Andersen eventyr i toner og sprog, eventyr, som er velkendte også hos moderne danskere, både børn, deres forældre og bedsteforældre. Dette efterår udgiver Sigurd Barrett et dobbelt bogværk med titlen ”Sigurd fortæller H. C. Andersens eventyr”, og her genfortæller han 28 udvalgte eventyr med tilhørende sange.
”Jeg har sat mig for at genfortælle de vigtigste af eventyrene, i håb om at både børn, deres forældre og bedsteforældre vil læse dem og dele disse fortællinger med hinanden! Nu glæder jeg mig til at opføre det hele live – med Odense Symfoniorkester og korbørn fra hele Fyn!” slutter Sigurd Barrett.

Koncerter for 1. – 3. klasse:
(alle koncerterne er fuldt booket)
6. marts kl. 12.00 – 13.00
7. marts kl. 12.00 – 13.00
11. marts kl. 12.00 – 13.00
12.marts kl. 12.00 – 13.00

Koncerter for 3. – 5. klasse:
(alle koncerterne er fuldt booket)
18.marts kl. 12.00 – 13.00
19.marts kl. 11.00 – 12.00 (bemærk ændret tidspunkt)
20.marts kl. 12.00 – 13.00

Skolekoncerterne er i Odense koncerthus og koncerten varer en time.
Skolerne søger selv for transport til og fra koncerthuset.

OBS:
Glæd andre, hvis du ikke får brug for alle de billetter du har bestilt.
Vi har alt for ofte oplevet, at flere skoler har bestilt flere billetter, end de har skullet bruge. Der er rift om billetterne, så book derfor kun de billetter, du skal bruge og henvend dig så snart du ved, at du har billetter i overskud.
Print ikke alle billetter! Det er nok med ordrebekræftelsen på antallet.

Forbered eleverne til koncerten:

Vi glæder os til at se jer i koncerthuset til Marts, hvor Sigurd Barrett, Den kgl. balletskole Odense og et kor på 350 elever vil give jer et brag af en koncert. For at få et endnu større udbytte af koncerten kan I bruge materialet nedenfor:

Materialet er et uddrag af elevmaterialet til Sigurd fortæller H.C. Andersen og er udarbejdet af Dennis Hornhave Jacobsen og Marie Louise Johansen. Elevbogen “100 lærerige opgaver til Sigurd fortæller H.C Andersens eventyr” udkommer 15/4 2019. Læs mere om materialet på www.klim.dk, hvor der også vil kunne findes lærervejledning, når bogen udkommer.

download som pdf her
(OBS! uncorrected proof – må ikke videredistribueres)


Særligt tilbud til vores publikumsklasser:
I forbindelse med koncerten har vi lavet samarbejde med Odense Bys museer. Med dette tilbud vil I få et endnu større udbytte af besøget.
Alle publikumsklasser inviteres hermed med på et gratis undervisningsforløb med en formidler fra Odense Bys Museer inden skolekoncerten.

Tilmelding er efter ”først til mølle princippet”. Du tilmelder dig her: www.obm.dk/publikumsklasser

Vigtigt:
Gem din billetbestilling, da det ikke altid er muligt at ”spore” din bestilling, hvis du skulle have mistet den.

Generalprøver og rundvisning 2018/2019

(For 7.- 10. klasser, VUC, HF og gymnasiet)

Generalprøver:
Alle generalprøver er gratis og er i Odense koncerthus. Prøven starter med 30 min. introduktion før generalprøven. Generalprøven er oftest i 2 afdelinger afbrudt af en pause på 25 min. Hver del kan vare op til 1½ time. Det er muligt at gå i pausen, men ikke midt i prøven.

Generalprøver bestilles via dette link: https://os.billetten.dk/redeem/generalprover1819

Rundvisning:
Ønsker man en rundvisning inden generalprøven skal I komme 1 time før prøvestart. Rundvisningen skal bestilles på denne mail: sbnie@odense.dk.

 

BEETHOVEN OG ANDRE MUSISKE REJSER

Torsdag den 29.november, prøvestart kl. 11.00

Trio con Brio er solister i den mest berømte koncert for besætningen, nemlig Beethovens tripelkoncert fra 1804. Odense Symfoniorkester indsamlede sidste efterår under overskriften Musiske Rejser personlige fortællinger fra mere end 150 fynboer ved en række koncerter rundt omkring på øen. Huskomponist Andy Pape har på basis af fortællingerne skabt en helt ny symfoni, og Odense Symfoniorkester glæder sig til at give musikken tilbage til fortællerne og alle os andre.

 

STRYGERDUETTER OG DET SYMFONISKE BRUS

Fredag den 26. april, prøvestart kl. 11.00

Odense Symfoniorkesters solobratschist Rafael Altino har et vidtforgrenet netværk til førende musikere over hele verden. Østrigske Benjamin Schmid optræder regelmæssigt med toporkestre som Wienerfilharmonikerne, Concertgebouw og Skt. Petersborg Filharmonikerne. I Odense vil han sammen med Rafael Altino bl.a. spille en dobbeltkoncert af Britten, som blev betaget af kombinationen af de to instrumenter efter at have hørt Mozarts Sinfonia Concertante. Koncerten afsluttes med Tjajkovskijs udødelige 5. symfoni.

Samarbejde med Syddansk Musikkonservatorium

 

SCHUMANN OG TJAJKOVSKIJ

Torsdag den 2.maj prøvestart kl. 11.00

To af de allermest følsomme kunstersjæle går hånd i hånd ved denne koncert, hvor den evigt martrede Tjajkovskij får afløb for alle de indestængte følelser i sin ikoniske 1. klaverkoncert, og hvor Schumann viser os, at den simpleste af alle tonearter, C-dur, kan indeholde uendelige dybder og stor spænding. Klavervirtuosen Anastasia Voltchok tryller ved tangenterne i et følelsesmættet program, der begejstrer og bevæger.

Gå til toppen

Obs!

Denne side undestøtter måske ikke din browser. Læs mere her om hvordan du kan opdatere din browser: http://browsehappy.com/

Ok, det er forstået!