Skole­koncerter og general­prøver hos 

Giv dine elever chancen for at opleve det store Symfoniorkester. Odense Symfoniorkester tilbyder fængslende, lærerige og underholdende Skolekoncerter, der særligt retter sig til de forskellige klasser og trinmål i skolen. Gør plads i kalenderen til de kommende skolekoncerter og generalprøver.

Generalprøver og rundvisning 2018/2019

(For 7.- 10. klasser, VUC, HF og gymnasiet)

Generalprøver:
Alle generalprøver er gratis og er i Odense koncerthus. Prøven starter med 30 min. introduktion før generalprøven. Generalprøven er oftest i 2 afdelinger afbrudt af en pause på 25 min. Hver del kan vare op til 1½ time. Det er muligt at gå i pausen, men ikke midt i prøven.

Generalprøver bestilles via dette link: https://os.billetten.dk/redeem/generalprover1819

Rundvisning:
Ønsker man en rundvisning inden generalprøven skal I komme 1 time før prøvestart. Rundvisningen skal bestilles på denne mail: sbnie@odense.dk.

 

MUSIK ER LIV OG SOM SÅDAN UUDSLUKKELIGT

Torsdag den 6.september, prøvestart kl. 11.00

Liya Petrova er den ene af de to vindere af Carl Nielsen Violinkonkurrencen i 2016, og koncerterne er en del af 1. prisen.

På programmet står Tjajkovskijs udødelige violinkoncert, som dirigeres af Carl Nielsen Konkurrencens juryformand Nikolaj Znaider. Sammen med Znaider indleder Odense Symfoniorkester et projekt med opførelse og cd-indspilning af alle Carl Nielsens symfonier, som vil blive præsenteret i forbindelse med orkestrets 75 års jubilæum i 2021. ‘Musik er liv og som sådan uudslukkeligt’ er mottoet for den 4. symfoni, hvor Nielsen for alvor gik egne veje som fornyer af de klassiske traditioner.

 

VELKOMMEN TIL TRIO CON BRIO

Torsdag den 20. september, prøvestart kl. 11.00

I sæson 2018/2019 præsenterer vi med stolthed Trio con Brio som Odense Symfoniorkesters Artist in Residence.

Ved den første af de tre koncerter skal vi møde trioen opdelt på to værker af hhv. Philip Glass og Ludwig v. Beethoven. Efter at

have vundet Malko-konkurrencen for dirigenter i 2015 har Tung-Chieh Chuangs karriere taget fart med optrædener foran en flot række af symfoniorkestre verden over. To klassiske værker af Beethoven indrammer den usædvanlige dobbeltkoncert af Philip Glass, skrevet til Netherlands Dance Theater i 2010.

 

INTO THE UNKNOWN

Fredag den 28. september, prøvestart kl. 11.00

Koncerten er arrangeret i samarbejde med Brandts, som i september og oktober måned viser udstillingen INTO THE UNKNOWN, en rejse ind i det ukendte. Udstillingen, der tidligere har været vist i Athen og London, tager publikum med på en fantastisk rejse i selskab med både nuttede og grumme rumvæsener på tværs af universer og tidszoner. Science-fictionfilmene har gennem alle 100 år været et sandt slaraffenland for komponister som Michael Giacchino (Star Trek) og John Williams (E.T.), men også de klassiske komponister har bidraget til fremtrædende film i genren, som f.eks. Beethoven (A Clockwork Orange) og Mozart (Alien).

Samarbejde med BRANDTS

 

SCHNITTKE OG SJOSTAKOVITJ

Torsdag den 11. oktober, prøvestart kl. 11.00

Lawrence Power, en af verdens førende bratschsolister, vender tilbage til Odense Symfoniorkester i den russiske mesterkomponist Alfred Schnittkes monumentale bratschkoncert. Koncerten blev til i 1985, et skæbneår for komponisten, hvorfra nogle af hans største værker stammer, men også den tid, hvor han blev ramt af alvorlig sygdom. Efter pausen står et af det russiske repertoires mest populære værker på programmet, nemlig Sjostakovitj femte symfoni.

Samarbejde med Syddansk Musikkonservatorium.

 

SCHUBERT OG DEN ANDEN WIENERSKOLE

Torsdag den 25. oktober, prøvestart kl. 11.00

Tradition og fornyelse er nøgleordene i dette program, hvor Franz Schuberts måske fineste orkesterværk, den store C-dur symfoni fra 1826 står over for to repræsentanter fra den Anden Wienerskole, der begge var elever af Arnold Schönberg. Alban Bergs stemningsfulde orkestersange bygger på arven fra de store romantikere Richard Strauss og Gustav Mahler og på impressionisten Debussy. Men samtidig peger de fremad mod Bergs personlige stil, hvor han kombinerer det romantiske udtryk med tolvtone-teknikken.

 

BEETHOVEN OG ANDRE MUSISKE REJSER

Torsdag den 29.november, prøvestart kl. 11.00

Trio con Brio er solister i den mest berømte koncert for besætningen, nemlig Beethovens tripelkoncert fra 1804. Odense Symfoniorkester indsamlede sidste efterår under overskriften Musiske Rejser personlige fortællinger fra mere end 150 fynboer ved en række koncerter rundt omkring på øen. Huskomponist Andy Pape har på basis af fortællingerne skabt en helt ny symfoni, og Odense Symfoniorkester glæder sig til at give musikken tilbage til fortællerne og alle os andre.

 

STRYGERDUETTER OG DET SYMFONISKE BRUS

Torsdag den 26. april, prøvestart kl. 11.00

Odense Symfoniorkesters solobratschist Rafael Altino har et vidtforgrenet netværk til førende musikere over hele verden. Østrigske Benjamin Schmid optræder regelmæssigt med toporkestre som Wienerfilharmonikerne, Concertgebouw og Skt. Petersborg Filharmonikerne. I Odense vil han sammen med Rafael Altino bl.a. spille en dobbeltkoncert af Britten, som blev betaget af kombinationen af de to instrumenter efter at have hørt Mozarts Sinfonia Concertante. Koncerten afsluttes med Tjajkovskijs udødelige 5. symfoni.

Samarbejde med Syddansk Musikkonservatorium

 

SCHUMANN OG TJAJKOVSKIJ

Torsdag den 2.maj prøvestart kl. 11.00

To af de allermest følsomme kunstersjæle går hånd i hånd ved denne koncert, hvor den evigt martrede Tjajkovskij får afløb for alle de indestængte følelser i sin ikoniske 1. klaverkoncert, og hvor Schumann viser os, at den simpleste af alle tonearter, C-dur, kan indeholde uendelige dybder og stor spænding. Klavervirtuosen Anastasia Voltchok tryller ved tangenterne i et følelsesmættet program, der begejstrer og bevæger.

INVITATION TIL SKOLEKONCERt

Marts 2019 for 1. til 5. klasse
”Sigurd fortæller H. C. Andersens eventyr”

Odense Symfoniorkester glæder sig til at invitere dig og din klasse til skolekoncert i Odense koncerthus. I år bliver skolekoncerterne med Odense Symfoniorkester ledsaget af et kor på 350 elever, Det kongelige Teaters Balletskole i Odense og selvfølgelig Sigurd Barrett.
Det bliver (igen) et festfyrværkeri med oplevelser for både øre og øje.

Formålet med ”Sigurd fortæller H. C. Andersens eventyr er – at genfortælle centrale H.C. Andersen eventyr i toner og sprog, eventyr, som er velkendte også hos moderne danskere, både børn, deres forældre og bedsteforældre. Dette efterår udgiver Sigurd Barrett et dobbelt bogværk med titlen ”Sigurd fortæller H. C. Andersens eventyr”, og her genfortæller han 28 udvalgte eventyr med tilhørende sange.
”Jeg har sat mig for at genfortælle de vigtigste af eventyrene, i håb om at både børn, deres forældre og bedsteforældre vil læse dem og dele disse fortællinger med hinanden! Nu glæder jeg mig til at opføre det hele live – med Odense Symfoniorkester og korbørn fra hele Fyn!” slutter Sigurd Barrett.

Koncerter for 1. – 3. klasse:
Bestillingslink: (alle koncerterne er fuldt booket)
6. marts kl. 12.00 – 13.00
7. marts kl. 12.00 – 13.00
11. marts kl. 12.00 – 13.00
12.marts kl. 12.00 – 13.00

Koncerter for 3. – 5. klasse:
Bestillingslink: (alle koncerterne er fuldt booket)
18.marts kl. 12.00 – 13.00
19.marts kl. 11.00 – 12.00 (bemærk ændret tidspunkt)
20.marts kl. 12.00 – 13.00

Skolekoncerterne er i Odense koncerthus og koncerten varer en time.
Skolerne søger selv for transport til og fra koncerthuset.

OBS:
Glæd andre, hvis du ikke får brug for alle de billetter du har bestilt.
Vi har alt for ofte oplevet, at flere skoler har bestilt flere billetter, end de har skullet bruge. Der er rift om billetterne, så book derfor kun de billetter, du skal bruge og henvend dig så snart du ved, at du har billetter i overskud.
Print ikke alle billetter! Det er nok med ordrebekræftelsen på antallet.

Forbered eleverne til koncerten:
Forberedelsesmateriale finder du på vores hjemmeside fra den 1. november.

Vigtigt:
Gem din billetbestilling, da det ikke altid er muligt at ”spore” din bestilling, hvis du skulle have mistet den.

Gå til toppen

Obs!

Denne side undestøtter måske ikke din browser. Læs mere her om hvordan du kan opdatere din browser: http://browsehappy.com/

Ok, det er forstået!