FILHARMONISK KOR

Glæden ved at synge og arbejde med musik på højt niveau er det, der driver de omkring 60 rutinerede sangere i Filharmonisk Kor. Koret blev skabt i 1991 i et forsøg på at skabe et grundlag, der kan sikre publikum et bredt udvalg af koncerter med kormusik. I dag medvirker Filharmonisk Kor i næsten alle symfonikoncerter med kormusik.

At være med i Filharmonisk Kor kræver ikke bare lyst til at arbejde med musikken. Det er også nødvendigt, at sangerne giver den en skalle derhjemme, når der fx skal indstuderes større og krævende værker. Til gengæld nyder kormedlemmerne fornemmelsen af suset, når alle står koncentrerede med noden foran sig på scenen og trykker den af – måske foran en verdenskendt orkesterdirigent – i selskab med Odense Symfoniorkester. Så bliver det ikke meget bedre!

Filharmonisk Kors daglige leder, Morten Heide, kommer oprindeligt fra Odense. Han er uddannet kordirigent og koncertpianist ved konservatorierne i Odense, Hamborg og Stockholm.

Morten Heides musikalske profil er kendetegnet ved et højt aktivitetsniveau og en alsidig og helstøbt tilgang til musikken. Som både pianist og dirigent deler han sit professionelle virke mellem at give koncerter, dirigere kor og undervise i klaver og korledelse. Morten Heide er nemlig ligeledes særdeles aktiv som pianist i mange forskellige sammenhænge, både som solist, akkompagnatør, repetitør og kammermusiker.

 

Gå til toppen

Obs!

Denne side undestøtter måske ikke din browser. Læs mere her om hvordan du kan opdatere din browser: http://browsehappy.com/

Ok, det er forstået!