VEDERNIKOV
– IN MEMORIAM

Dirigent: Christian Reif

R. Wagner: Forspil til Parsifal
R. Wagner: Siegfried Idyll
S. Prokofjev: Uddrag fra Askepot

Koncerten varer cirka 1 time og 50 min. inkl. pause

Koncertintroduktion i Carl Nielsen Salen kl. 18.30

02. dec 2021

Tid: 19:30
Sted: Carl Nielsen Salen, Odense Koncerthus
Pris: A: 310 – B: 260 – C: 220 – D: 150 kr. / Stud. og unge t/m 29 år: 90 kr.

Koncerter

02. dec 2021 19:30
Find billetter

Det internationale musikliv mistede en stor personlighed, da tidligere chefdirigent for Odense Symfoniorkester i perioden 2009-2018, Alexander Vedernikov, i en alt for tidlig alder blev offer for COVID-19. Vedernikov fik stor betydning for Odense Symfoniorkesters udvikling, og efter den samlede opførelse af Richard Wagners Nibelungens Ring i ODEON, som markerede afslutningen af hans chefgerning i Odense, udnævnte orkestret ham til dets første æresdirigent.
Alexander Vedernikov havde et enestående kendskab til hele det store, russiske orkesterrepertoire og havde løbende kontakt med nulevende komponister i sit hjemland. I udvalget af værker til det odenseanske publikum var han ofte lidt tilbageholdende overfor de store publikumsfavoritter, men havde i stedet sit eget skatkammer af perler, som han med stor entusiasme indstuderede med orkestret.
Med sit store menneskekendskab og lune humor var Vedernikov elsket af både orkestrets musikere og de mange gæstesolister, som han i årenes løb inviterede til Odense, ikke mindst de mange højt profilerede Wagnersangere, som desuden satte pris på hans evne til at få musikken til at flyde og ånde sammen med de store stemmer.
Odense Symfoniorkester ønsker med denne koncert at mindes æresdirigent Alexander Vedernikov ved at spille musik af netop Richard Wagner i kombination med en af Vedernikovs favoritværker af landsmanden Sergej Prokofjev. Mens Prokofjevs ikoniske musik til balletten Romeo og Julie ofte står på programmerne i koncertsalene rundt om i verden, så er Askepot-musikken ganske vist mindre spillet, men absolut ikke mindre fuld af Prokofjevsk drama, humor og finurlighed og er således et meget smukt billede på relationen mellem Vedernikov og orkestret.

I samarbejde med SDMK

 

Gå til toppen

Obs!

Denne side undestøtter måske ikke din browser. Læs mere her om hvordan du kan opdatere din browser: http://browsehappy.com/

Ok, det er forstået!