PSYKE

Dirigent: Cathrine Winnes
Solist: Gustav Piekut, klaver

C. Franck: Psyché
P. Nørgård: Symfoni nr. 2
J. Brahms: Klaverkoncert nr. 2

Koncerten varer cirka 1 time og 50 minutter inkl. pause
Gratis koncertintroduktion kl. 18.30

Koncerter

Find billetter

Den unge danske, fremadstormende pianist, Gustav Piekut, betvinger Brahms’ enorme 2. klaverkoncert, som her er spejlet i dén Nørgård-symfoni, som den verdensberømte dirigent, Sergiu Celibidache, kaldte “den smukkeste musik, jeg nogensinde har hørt!”.

Online programnote

Cathrine Winnes, dirigent

Cathrine Winnes har samarbejdet med stort set alle de største orkestre i Sverige og Norge og været på en lang række af de store teatre.

Hun er oprindeligt uddannet inden for musikpædagogik og klassisk saxofon. Efterfølgende er hun blevet uddannet dirigent fra både Kungliga Musikhögskolan i Stockholm i 2002 under professor Jorma Panula, og på Norges Musikkhøgskole i 2004 under Ole Kristian Ruud og Per Sigmund Thorp.

Hun har desuden medvirket i sin egen tv-serie ’She composes Like a Man’, hvor hun både optrådte som dirigent og vært. Den populære tv-serie omhandlede kvindelige komponister, der er blevet overset eller glemt i musikhistorien – et emne, der betyder meget for Winnes’ valg af programmer og musikformidling.

Siden 2015 har Cathrine været chefdirigent og kunstnerisk leder af det svenske Blåsarsymfonikerna – hendes kontrakt er netop blevet fornyet til 2023.

Sidst, Cathrine besøgte OS, var i august 2011, hvor hun dirigerede en af vores Grøntsagskoncerter, hvor der Mozart og Tjajkovskij på programmet.

 

Gustav Piekut, klaver

Flere priser og internationalt anerkendte udgivelser har gjort Gustav Piekut til en pianist, man skal holde øje med i fremtiden. Selvom han stadig er ung, er han allerede blevet anerkendt for sin teknik, intelligens, ynde og styrke af kritikere i Danmark, Tyskland og Storbritannien.

Gustav Piekut (f. 1995) er opvokset i og omkring Kolding og fik sin solistdebut som 12-årig med Sønderjyllands Symfoniorkester. To år senere tog han på sin første soloturné og har siden optrådt som koncertsolist – blandt andet med DR Symfoniorkestret, Litauens Nationale Symfoniorkester og Copenhagen Phil. Han har desuden været inviteret til soloengagementer ved Mecklenburg-Vorpommern Festspiele, Kissinger Sommer Festival og Hindsgavl Festival samt i Den Sorte Diamant og Tivolis Koncertsal.

Efter studier på Klaverskolen Gradus som elev hos Martin Lysholm Jepsen rejste Piekut til Tyskland, hvor han studerede hos professor Klaus Hellwig på Universität der Künste Berlin. Siden 2019 har han studeret på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium hos professor Jens Elvekjær. Desuden timer ved Julia Mustonen-Dahlkvist.

Gustav er netop blevet udnævnt som vinder af Gladsaxe Musikpris 2021 og er prisvinder ved den prestigefyldte Kissinger Klavierolymp. I 2020 blev han af DR udnævnt til årets DR P2 Talent. I 2018 modtog han Sonnings Talentpris. Han vandt Publikumsprisen, Carl Nielsen Prisen og EMCY-prisen ved Aarhus International Piano Competition i 2017. Forinden havde han været prisvinder ved Astana Piano Passionkonkurrencen i 2013, ved Dublin International Piano Competition i 2015 og ved International Piano Forum i Polen i 2016.

Gå til toppen

Obs!

Denne side undestøtter måske ikke din browser. Læs mere her om hvordan du kan opdatere din browser: http://browsehappy.com/

Ok, det er forstået!