PIERRE BLEUSE
OG SYMPHONIE FANTASTIQUE

Dirigent: Pierre Bleuse
Solist: Eugen Tichindeleanu

P. Dukas: Troldmandens lærling
E. Chausson: Poème
M. Ravel: Tzigane

H. Berlioz: Symphonie Fantastique

Koncerten varer cirka 2 timer inkl. pause

Koncerter

Find billetter

Vi ruller den mørkerøde musikløber i tyk, fransk silke ud, når vi skyder jubilæumssæsonen i gang med et festfyrværkeri af en velkomstkoncert for vores herlige nye chefdirigent. Berlioz’ publikumsfuldtræffer, Symphonie Fantastique, er højdepunktet i en koncert, der foruden Disneys musikalske troldmandslærling byder på vores egen koncertmester i både vild virtuositet i Ravels folkloristiske Tzigane og inderlige, filmiske klange i Chaussons storladne Poème. Festligt og fransk, fyrigt og farverigt!

Koncertintro i Carl Nielsen Salen kl. 18.30

Online programnote

Det er med stolthed og stor glæde, at jeg i år træder ind i dette fremragende orkesters historie som ny chefdirigent. Fra allerførste færd var jeg dybt berørt i mødet med musikerne, og begejstringen har været stor i vores fælles arbejde med denne nye sæson. Vi vil her præsentere vores publikum for en musikalsk rejse i tid og sted – en rejse fra fortidens velkendte klange frem til lyden af i dag og rundt i forskellige lande og kulturer for at fremme forståelsen af os selv og hinanden.

Efter mere end et år med en pandemi, der har præget hele verden, ser vi nu tydeligere end nogensinde, hvor vigtigt det er, at vi ikke giver efter for frygt, men derimod forstår, at vores mission fremover må være endnu større.

Vi skal selvfølgelig i stedet intensivere vores fantasi og nysgerrighed! Musik bør spille en central rolle i denne forandrede verden: en samlende og social kraft, der med sit universelle sprog afspejler vores menneskelige og samfundsmæssige udfordringer. Med blikket rettet mod fremtiden, stiller jeg derfor spørgsmålene: Hvilket bedre mødested end koncertsalen? Hvilken bedre ambassadør til at repræsentere dig, kære odenseaner, i Danmark og i hele verden, end dit orkester?

Jeg ser frem til at møde dig til vores koncerter og til at skrive et nyt kapitel sammen med de fantastiske musikere i og hele holdet bag Odense Symfoniorkester.

Pierre Bleuse, dirigent

Gå til toppen

Obs!

Denne side undestøtter måske ikke din browser. Læs mere her om hvordan du kan opdatere din browser: http://browsehappy.com/

Ok, det er forstået!