ODENSE INTERNATIONALE ORGELFESTIVAL

Dirigent: Andris Poga
Solister: Carion blæserkvintet; Olivier Latry, orgel

S. Barber: Adagio for strygere
A. Nordentoft/B. Byström /A. Dzenītis: Carion Triptych I-II-III (Walking in the Shade, Weavings, Delta Returning)
J. Jongen: Sinfonia Concertante

Koncerter

Find billetter

Det storE Marcussen-orgel i Carl Nielsen Salen

Koncertintroduktion i Carl Nielsen Salen kl. 18.30

Det smukke Marcussen-orgel i Carl Nielsen Salen indtager en helt særlig rolle, når Odense igen lægger navn til en international orgelfestival. I samarbejde med en række af midtbyens kirker og deres organister har vi tilrettelagt ikke mindre end otte meget forskellige koncerter med orglet som centrum.

Festivalen åbner med besøg af organisten fra Notre Dame i Paris, Olivier Latry, som spiller et af litteraturens mest storladne værker, nemlig Jongens Sinfonia Concertante.

Et unikt komponistsamarbejde mellem Danmark, Sverige og Letland har resulteret i et værk for blæserkvintet og orkester, som fremføres af det prisvindende nordiske ensemble Carion. Værket tager udgangspunkt i den politiske demonstration The Baltic Way i 1989, hvor to millioner mennesker hånd-i-hånd dannede en kæde på tværs af Letland, Litatuen og Estland. Værket er fyldt med den energi, der strømmer gennem en indigneret folkemængde.

Carion blæserkvintet: Dóra Seres, fløjte. Egils Upatnieks, obo. Egils Šefers, klarinet. David M.A.P. Palmquist, valdhorn. Niels Anders Vedsten Larsen, fagot

Online programnote

Online festivalprogram

Læs mere på festivalens Facebook side

Koncerten optages af DR – og sendes senere i P2

Gå til toppen

Obs!

Denne side undestøtter måske ikke din browser. Læs mere her om hvordan du kan opdatere din browser: http://browsehappy.com/

Ok, det er forstået!