NØDDE­KNÆKKEREN

ekstraforestilling

Dirigent: Henrik Vagn Christensen

P. Tjajkovskij: Nøddeknækkeren

Koncerten varer cirka 1 time og 40 minutter inkl. pause.

Koncerter

Find billetter

Gør jer klar til en rigtig julehistorie for både børn og voksne, når vi præsenterer Tjajkovskijs elskede Nøddeknækkeren. Forestillingen tager udgangspunkt i den klassiske historie, men tager den med ind i vores egen digitale tid, hvor teknologiens indtog har vendt op og ned på de klassiske og nye juletraditioner.

Claras drøm om jul, kærlighed og familie hænger uløseligt sammen med de digitale skærme, der kaster lange skygger ind i hendes hjem og hverdag.
Forestillingen følger den unge pige, som er mere forbundet og afhængig af digitale apparater, end glæden og spændingen ved juleaften. Men måske kan det lykkes for hendes gudfar, Drosselmeyer, den visionære troldmand, at ændre Claras opfattelse af julen, når han medbringer en særlig gæst på denne magiske aften? Også selvom alles opmærksomhed er rettet ned i “skærmen”, hvor finalen i det fiktive talentshow “The Nuts Talent Show” holder alle låst i spænding.

Nøddeknækkeren er proppet med så mange kendte melodier, at hele forestillingen uden problemer kunne ligge på en playliste med de største klassiske hits, og det er sikkert, at både nybegyndere og de rutinerede alle kan få en stor musikalsk oplevelse, når vi samtidig får de dygtige balletdansere fra KOMA-ballet til at levendegøre de mange eventyrlige figurer på forunderlig vis.

Koreograf Alex Soares hylder med sine unge dansere og neoklassisk koreografi den traditionelle julestemning, som Nøddeknækkeren fremkalder i børn og voksne.

I samarbejde med KOMA ballet

KOMA Ballet om forestillingen:
Denne senmoderne “Nøddeknækker” er mere end en danseforestilling – den er et spejl for vores egen tid. Den afspejler vores relation med de digitale medier, der både beriger og komplicerer vores liv. Det er en fortælling om balance i en digital tidsalder, et eventyr der minder os om, at selv i denne skærmfyldte verden, er det de menneskelige relationer, der binder os sammen – fortæller Inge Fjord direktør af KOMA BALLET

Forestillingens koreografi er skabt af den brasilianske anerkendte koreograf Alex Soares:

”For mig er det en dystopisk fremtid, som endda kunne være NU. Det er en meget kold aften, hvor folk interagerer med deres enheder, og er mere involveret i teknologi og digitale interaktioner end medmenneskelig tilstedeværelse”, fortæller Alex Soares.

Koreografen forvandler anden akts divertissement til et talentprogram, ligesom realityprogrammer, hvis formel er gengivet i flere lande. Deraf undertitlen: The Nuts Talent Show. Showet er også en metafor, der reflekterer over den ‘franchise’, som Nøddeknækkeren selv er blevet til.

Forestillingen inviterer os på en spændende og nyskabende rejse, hvor et højt danseniveau er vejen til at fortolke en af tidens største juleklassikere. Med mere end 20 dansere på scenen er showets to akter en rejse, der samler humor, kritik og følelser for at fejre det klassiske og nutidige.

Online programnote

Gå til toppen

Obs!

Ok, det er forstået!