Mahler og Jarrell

Dirigent: Pierre Bleuse
Solist: Bertrand Chamayou, klaver

M. Jarrell: Klaverkoncert nr. 2, ”Reflections”
G. Mahler: Symfoni nr. 1, ”Titan”

Koncerten varer cirka 1 time 50 minutter inkl. pause
Gratis koncertintroduktion kl. 18.30

Koncerter

Find billetter

Mahlers første symfoni indeholder alt dét, man altid håber på at få serveret, når man sætter sig til rette i en koncertsal: fra det mindste til det største, fra boblende livsglæde til mørk tragik, fra frivol underholdning til de dybeste tonemalerier – og sågar Mester Jakob i mol. Kort sagt: hele verden i en symfoni. Og han efterlader os som sædvanligt med den helt klare fornemmelse, at vi har overværet noget stort og aldeles særligt. Chefdirigenten skaber buen i dette timelange gigantværk og har sat det sammen med en af hans egne favoritter: Jarrells nyskrevne, vildt virtuose 2. klaverkoncert.

Online programnote

Pierre Bleuse, dirigent

Franske Pierre Bleuse er oprindeligt uddannet violinist fra konservatorierne i Toulouse og Paris, og han har med stor succes optrådt med en lang række pre- stigefyldte orkestre rundt i verden, bl.a. Orchestre National de France, Utah Symphony Orchestra, Det Kongelige Svenske Filharmoniske Orkester, Orchestre de Paris, Orchestre de la Suisse Romande og nationalorkestrene i Kina og Rusland.

Hans engagement for ny musik har blandt andet ført til en post som kunstnerisk leder af Lemanic Modern Ensemble i Genève sammen med William Blank. I 2008 grundlagde Pierre Bleuse Musika Orchestra Academy, en inkubator for musikere og dirigenter, som samler unge talenter fra hele verden og under- støtter deres professionelle karriere.

Pierre besøgte os første gang i oktober 2019, hvor han bl.a. dirigerede Ravels Bolero. Efter hans andet besøg i februar 2020, hvor han med meget kort varsel trådte til og dirigerede Stravinskijs Petrusjka fænomenalt, blev han tilbudt stillingen som chefdirigent, som han hurtigt takkede ja til. Pierre er en visionær energi-bombe, der er fyldt med musikalitet, lederskab og stor empati. Vi er superglade for, at vi kan arbejde sammen med Pierre de næste – indtil videre – tre år.

Bertrand Chamayou, klaver

Fransk Bertrand Chamayou er i øjeblikket en af de mest markante, virtuose og anmelderroste pianister overhovedet. Han studerede ved Conservatoire de Toulouse ved Clausine Willoth. Som 15-årige fortsatte han sine studier på Conservatoire de Paris.

Han har modtaget Victoires de la Musique Classique-prisen fire gange, som den eneste kunstner nogensinde. Han har optrådt med en lang række af verdens førende orkestre og i nogle af verdens største0 koncertsale.

I 2019 vandt Bertrand Chamayou Gramophone Awards for Årets album med Saint-Saëns’ klaverkoncert nr. 2 og 5, som han indspillede sammen med Orchestre national de France og Emmanuel Krivine.
Han har samarbejdet med en række store komponister, bl.a. Pierre Boulez, Henri Dutilleux, György Kurtág, Thomas Adès og selvfølgelig Michael Jarrell.

Gå til toppen

Obs!

Denne side undestøtter måske ikke din browser. Læs mere her om hvordan du kan opdatere din browser: http://browsehappy.com/

Ok, det er forstået!