MADAMA BUTTERFLY

Den Jyske Opera og Odense Symfoniorkester
Opera i 3 akter

Varighed ca. 2 timer og 30. min. inkl. pause
Sprog Synges på italiensk med danske overtekster

Musik af Giacomo Puccini
Dirigent: Christopher Lichtenstein
 

26. okt 2024

Tid: 16:00
Sted: Carl Nielsen Salen, Odense Koncerthus
Pris: FRA KR. 220 TIL 495 KR.

28. okt 2024

Tid: 19:30
Sted: Carl Nielsen Salen, Odense Koncerthus
Pris: FRA KR. 220 TIL 495 KR.

Koncerter

26. okt 2024 16:00
28. okt 2024 19:30
Find billetter

DEN EVIGE GEISHA

Puccinis mesterværk er en sand klassiker og en af verdens mest elskede operaer. Med sine udødelige melodier fortæller Madama Butterfly den tragiske historie om en ansvarsløs og selvoptaget amerikansk løjtnant, der forelsker sig i en japansk geisha. Han formår dog ikke at leve op til sit ægteskabsløfte og forlader hende – uden at vide, at hun er gravid.

På trods af at have været en legendarisk fiasko ved verdenspremieren i 1904, er Puccinis mesterværk efterfølgende blevet en evig succes. Man har regnet ud, at Madama Butterfly i gennemsnit bliver opsat én gang dagligt et sted verden over.

Under sin orlov i Japan køber marineløjtnant Pinkerton et hus med tjenestefolk af ægteskabsmægleren Goro. Med i handlen indgår også et ægteskab med den unge geisha, Cio-Cio-San, også kaldet Butterfly. Modsat Pinkerton, der tager let på ægteskabsløftet, giver Butterfly sig fuldt og helt hen til sin ægtemand. Under bryllupsfesten afbryder Butterflys onkel selskabet og forbander Butterfly for hendes æreløse opførsel.

Tre år senere venter Butterfly længselsfuldt og tålmodigt på Pinkerton, der rejste kort efter deres bryllup. Butterfly bor i huset med deres søn, som Pinkerton ikke kender til. Endelig vender han tilbage, men denne gang i selskab med sin nye amerikanske hustru, Kate. Parret ønsker at tage barnet med sig tilbage til USA. Pinkerton kan ikke selv holde ud at skulle stå ansigt til ansigt med den trofaste Butterfly og sender i stedet sin kone og konsulen Sharpless for at overbevise hende om at give afkald på sin søn. Butterfly indser nu, at hun har mistet alt – både sin mand, sin søn og sin ære…

I samarbejde med Den Jyske Opera og Odense Teater

Læs mere her: jyske-opera.dk

Gå til toppen

Obs!

Ok, det er forstået!