Wagner & Sibelius

Liebestod

Dirigent: Christian Kluxen
Solist: Brit-Tone Müllertz, sopran

R. Wagner: Rienzi, ouverture
R. Wagner: Wesendonck Lieder
R. Wagner: Tristan og Isolde, forspil
J. Sibelius: Symfoni nr. 7
R. Wagner: Tristan og Isolde, Liebestod

Koncerten varer cirka 1 time og 50 minutter inkl. pause
Gratis koncertintroduktion kl. 18.30

Koncerter

Find billetter

Den danske Bayreuth-debutant Brit-Tone Müllertz gæster OS i et program med nogle af Wagners allerbedste melodier i forstudiet til operaen Tristan og Isolde, nemlig den fænomenale sangcyklus til tekster af Wagners unge muse Mathilde Wesendonck. Dernæst får Sibelius’ sidste, énsatsede og helt igennem organiske symfoni et lidenskabeligt for- og efterspil af musikhistoriens måske allerstørste kærlighedstemaer fra netop Tristan og Isolde.

Online programnote

Christian Kluxen, dirigent

Christian Kluxen er født i 1981 og begyndte at dirigere som 15-årig. Han er uddannet fløjtenist fra Det Kgl. Danske Musikkonservatorium og siden fulgte dirigentstudier ved Zürcher Hochschule der Künste i Schweiz. I 2010 vandt Christian en treårig stilling som assisterende dirigent for Royal Scottish National Orchestra. I denne periode ledede han orkestret i et stort antal koncerter over hele Skotland.

Umiddelbart efter afslutningen af arbejdet i Skotland blev Christian i 2014 inviteret af Los Angeles Philharmonic til at modtage det anerkendte Dudamel Fellowship, hvilket indebærer at han i indeværende sæson samarbejder med orkestrets chefdirigent Gustavo Dudamel og æresdirigent Esa-Pekka Salonen, samt dirigerer LAPhil i deres koncertserie for unge – Toyota Symphonies for Youth.

Siden sin professionelle dirigentdebut i 2008, har Christian arbejdet med adskillige orkestre i Europa, heriblandt Netherlands Philharmonic, Orchestre Philharmonique de Strasbourg, Duisburger Philharmoniker, symfoniorkestrene i Göteborg, Malmø, Gävle, Helsingborg, Trondheim og Kristiansand, RTÉ National Symphony i Dublin, Georgian National Philharmonic, Kremerata Baltica, DR Symfoniorkestret, samt alle danske landsdelsorkestre.

Operarepertoiret er også en lidenskab som Christian ønsker at dedikere mere af sin tid. Han debuterede således i 2012 på Den Jyske Opera, ved nyopsætningen af Mozarts Don Giovanni.

Brit-Tone Müllertz, sopran

Brit-Tone blev i 2005 færdiguddannet på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium. Hun har siden haft en imponerende karriere – ikke mindst i udlandet, hvor hun har sunget mange af de store Wagner-partier rundt i det meste af Europa. Hun blev i 2019 kåret som Årets Operatalent.

Hun har stået på nogle af de største europæiske scener, bl.a. Musikverein i Wien, hvor hun har sunget Richard Strauss’ ”Vier letzte Lieder”, ved Bayreuther Festspiele, hvor hun har sunget med i Valkyrien og ved Semperoper Dresden, hvor hun har samarbejdet med Christian Thielemann.
Det er ikke første gang, at Brit-Tone Müllertz optræder med Wagners musik hos OS – i 2016 medvirkede hun nemlig i vores koncertante opførelse af Valkyrien, hvor hun sang Gerhilde-partiet.

Gå til toppen

Obs!

Denne side undestøtter måske ikke din browser. Læs mere her om hvordan du kan opdatere din browser: http://browsehappy.com/

Ok, det er forstået!