LE SACRE DU PRINTEMPS

Dirigent: Pierre Bleuse
Samarbejdskoncert med: Sønderjyllands Symfoniorkester

Charles Ives: Central Park in the Dark
A. Skrjabin: Le Poème de l’extase
Charles Ives: The Unanswered Question
I. Stravinskij: Le Sacre du Printemps (Forårsofret)

Koncerten varer cirka 1 time og 45 minutter inkl. pause
Gratis koncertintroduktion kl. 18.30

03. nov 2023

Tid: 19:30
Sted: Carl Nielsen Salen, Odense Koncerthus
Pris: A:370 – B: 325 – C: 285 - D: 215 kr. / Stud. og unge t/m 29 år: 90 kr.

Koncerter

03. nov 2023 19:30
Find billetter

Koncerten indgår også i koncertpakken KLASSISK I – læs mere om vores pakker her

En aften med de vildeste musikalske historier. Sønderjyllands Symfoniorkester og Odense Symfoniorkester slår sig sammen i en uge for at få muligheden for at spille nogle af de værker, der kræver noget ud over det sædvanlige. Koncertens hovedværk er et af det 20. århundredes største mesterværker; Forårsofret – Le sacre du Printemps – af Igor Stravinskij. Skandaleombrust ved balletpremieren i 1913, endte det som et helt uomgængeligt, uafrysteligt og uforglemmeligt værk i koncertsale verden over. Et vildt værk med rødder i de russiske folkefortællinger om en ung pige, der ofres ved forårstid for at sikre en god høst. 

Det andet store værk på programmet er Skrjabin Le Poéme de l’extase – Ekstasens digt. Endnu engang beskriver musikken en mystisk verden, men denne gang er det ikke folkefortællinger, men kroppens møde med den ekstatiske tilstand. Musikken er imødekommende og medrivende på samme tid. Le Poéme de l’extase blev uropført i New York i 1908. Næsten samtidig sad den dybt originale komponist (og forsikringsagent) Charles Ives og skrev to små orkesterværker, der dannede et par, og som sammen kaldes ‘Two contemplations’. Central Park in the Dark er historien om at sidde på en bænk i Central Park i New York om natten og få freden forstyrret af honky tonk-klaver, løbske karet-heste og fulderikker. The Unanswered Question er en mystisk musikalsk gåde, hvor en solotrompet stiller ”Eksistensens eviggyldige spørgsmål”, og resten af orkestret skændes om svaret – på en smuk og fortryllende måde. 

Denne aften er virkelig en af dem, man ikke skal gå glip af, hvis man elsker orkestermusik. Alle orkestrets farver kommer i brug. 

Denne koncert er blevet til med støtte fra Det Obelske Familiefond.

Gå til toppen

Obs!

Denne side undestøtter måske ikke din browser. Læs mere her om hvordan du kan opdatere din browser: http://browsehappy.com/

Ok, det er forstået!