Knitre-Klassik

Dirigent: Alessandro De Marchi
Solist: Chiara Cattani, cembalo

C.W. Gluck: Dansesuite fra Orfeus og Eurydike
M.v. Martinez: Cembalokoncert
J. Haydn: Symfoni nr. 98

Koncerten varer cirka 1 time og 30 minutter inkl. pause

Koncerter

Find billetter

Barokspecialisten Allesandro de Marchi svinger taktstokken med krystallinsk præcision, når Odense Symfoniorkester for en stund forvandles til sprødt klingende barokorkester, der sætter fut i de gamle mestre.

Online programnote

Alessandro De Marchi, dirigent

Den italienske dirigent Allessandro De Marchi (1962) anses for at være en af de førende specialister inden for tidlig barokmusik og frem til Mozart og Haydn.

Han studerede orgel og komposition på Conservatory di Santa Cecilia i Rom, derefter kammermusik og den særlige barokmusik på Schola Cantorum Basiliensis. Efterfølgende har han undervist i orgel og i gregoriansk sang på Conservatory D. Cimarosa, ligesom han har optrådt som cembalist.

Han har dirigeret en imponerende liste af orkestre, heriblandt Wiener Symphoniker, Staatskapelle Dresden, Orchestre National de France, Orchestra dell’Accademia Teatro alla Scala og Orchestre de Chambre de Genève

Siden 2009 har han haft stillingen som kunstnerisk leder på Innsbruck Festival for tidlig musik (Innsbruck Festwochen der Alten Musik).

Chiara Cattani, cembalo

Chiara Cattani dimitterede med topkarakterer i klaver, cembalo, korledelse og kompositionfra fra Universität Mozarteum i Salzburg.
Hun studerede klaver ved Denis Zardi, Pier Narciso Masi og Konstantin Bogino, og cembalo hos Silvia Rambaldi og Florian Birsaki.

Hun har vundet priser i adskillige internationale musikkonkurrencer og har en omfattende koncertkarriere som cembalosolist, der allerede har ført hende til Italien, Frankrig, England, Østrig, Tyskland, Schweiz, Makedonien, Spanien og Japan.

Hun har medvirket på en lang række indspilninger, som bl.a. omfatter sonater af G. Sarti, sonater for violin og basso continuo af G.B. Somis, og sonater for violin og cembalo af J.S. Bach. Hun fik særlig fine anmeldelser for sin indspilninger af J.A. Hasses værker for cembalo.

Udover sine koncertproduktioner underviser hun i cembalo ved konservatorierne i Matera, Bologna og Lecce

Hun er Maestro al cembalo ved flere barokensembler (altså dirigerende cembalist) og arbejder derudover regelmæssigt som dirigentassistent ved forskellige operaproduktioner.

Hun har desuden været kunstnerisk leder med musikfestivalen ‘Marco Allegri’ i Castrocaro Terme e Terra Del Sole og ved den særlige sæson, der var tilknyttet ‘Trillo Mordente’ i hendes fødeby, Faenza.

Gå til toppen

Obs!

Denne side undestøtter måske ikke din browser. Læs mere her om hvordan du kan opdatere din browser: http://browsehappy.com/

Ok, det er forstået!