JUBILÆUMS­KONCERT

Dirigent: Pierre Bleuse
Solist: Anna Larsson, mezzosopran

C.M.v. Weber: Ouverture til operaen Oberon
G. Mahler: Rückert-Lieder
P. Tjajkovskij: Symfoni nr. 4

Koncerten varer cirka 2 timer og 10 min. inkl. pause

Koncertintroduktion kl. 18.30

Koncerter

Find billetter

Datoen er d. 23. oktober 1946, stedet Fyns Forsamlingshus i Kongensgade, og på scenen sidder Odense Byorkester klar til at give sin første koncert som kommunalt støttet orkester. Programmet signalerer fest med populære værker af Tjajkovskij og Weber og en længere række operaarier med Danmarks førende tenor, kammersanger Erik Sjöberg, og dirigenten er Povl Ingerslev-Jensen.
Ved aftenens koncert vil vi genskabe øjeblikket, da Odense Byorkester for første gang optrådte for publikum. Forud var gået en årrække med forskellige private initiativer, men først da daværende socialdemokratiske borgmester I. Vilhelm Werner ”tog sagen i sin store smedenæve”, som det hedder i jubilæumsskriftet fra 1971, fik orkestret permanent status som byens eget symfoniorkester.
75 år er gået, og orkestret er igen klar til fest. Chefdirigent Pierre Bleuse indleder koncerten med Webers ouverture til Oberon, og efter pausen står Tjajkovskijs dramatiske fjerde symfoni på programmet, præcis som i 1946. Operaarierne er dog skiftet ud med Mahlers smukke sangcyklus til tekster af Friedrich Rückert, fremført af den svenske verdensstjerne Anna Larsson.

 

Gå til toppen

Obs!

Denne side undestøtter måske ikke din browser. Læs mere her om hvordan du kan opdatere din browser: http://browsehappy.com/

Ok, det er forstået!