BOLERO & BLEUSE

Dirigent: Pierre Bleuse

M. Ravel: Alborada del gracioso
G. Bizet: Carmen, suite nr. 1 og 2
Manuel de Falla: Den Trekantede Hat, suite nr. 1
M. Ravel: Bolero

Koncerten varer cirka 1 time og 50 minutter inkl. pause

21. mar 2024

Tid: 19:30
Sted: Carl Nielsen Salen, Odense Koncerthus
Pris: Sælges i løssalg fra 5. oktober 2023, kl. 10.00

Koncerter

21. mar 2024 19:30
Find billetter

Koncerten er også en del af koncertpakken KLASSISK II – læs mere om pakken her

Musik til ballet, opera og teater – musik til scenen. Det er hvad der er på programmet ved denne koncert. Vores chefdirigent Pierre Bleuse står i front, når Suiter fra Bizets opera Carmen og de Fallas ballet Den Trekantede Hat blæser gennem koncertsalen – og oveni kommer to af Maurice Ravels mest fængende værker.
Aftenens store finale er et af de mest berømte orkesterværker i musikhistorien, kendt for sit umiskendelige og hypnotiserende rytmiske ostinat og overvældende crescendo: Ravels Bolero. Stykket er skrevet i 1928 på bestilling fra balletdanseren Ida Rubinstein og baseret på den spanske danseform i tre fjerdelstakt, der netop hedder en bolero. Hele kompositionen er bygget op omkring en enkelt melodi, der gentages igen og igen, gradvist stigende i styrke. Ravel var en uovertruffen orkestrator, og med Bolero oplever vi ham udfolde sit mesterskab i denne disciplin: For hver gentagelse introducerer han nye instrumenter og opbygger en klangrigdom og spænding, som har gjort Bolero til et mesterværk inden for den impressionistiske musik og et fremragende eksempel på, hvordan helt simple musikalske elementer kan skabe en dybt emotionel og medrivende oplevelse for publikum.

Gå til toppen

Obs!

Denne side undestøtter måske ikke din browser. Læs mere her om hvordan du kan opdatere din browser: http://browsehappy.com/

Ok, det er forstået!