BLEUSE & RACHMANINOVS 3.
KLAVERKONCERT

Dirigent: Pierre Bleuse
Solist: Marie-Ange Nguci, klaver

S. Rachmaninov: Klaverkoncert nr. 3
Bent Sørensen: Evening Land
P. Tjajkovskij: Symfoni nr. 6, ”Pathétique”

Koncerten varer cirka 2 timer og 10 minutter inkl. pause

18. jan 2024

Tid: 19:30
Sted: Carl Nielsen Salen, Odense Koncerthus
Pris: Sælges i løssalg fra 5. oktober 2023, kl. 10.00

Koncerter

18. jan 2024 19:30
Find billetter

Koncerten er også en del af koncertpakken KLASSISK I – læs mere om pakken her

Aftenens koncert er indrammet af to af de mest mesterlige og berømte værker, der nogensinde er kommet ud af Rusland. Tjajkovskijs 6. symfoni, med tilnavnet “Pathétique,” er skrevet i 1893, hvor Tjajkovskij vendte hjem fra tre ugers koncertrejse i USA, rig og verdensberømt, men også sørgmodig, melankolsk og tynget af nerver, stress og præstationsangst. Symfonien havde premiere blot ni dage før komponistens død og har derfor lige siden været omgærdet af spekulationer om, hvad musikkens forbindelse er til døden – og hvad Tjajkovskij nu egentlig talt døde af (kolera er den mest sandsynlige teori). Den 6. er et af hans mest sjælerystende værker med stærk emotionel resonans og en gennemgående mørk og intens atmosfære – dog også kontrasteret af stor, lyrisk romantik i 1. sats og dansant glæde i andensatsens vals i 5/4-takt. Det er ikke et værk af en deprimeret komponist, der er nået til livets ende – deprimerede mennesker skriver ikke deprimerede symfonier, de skriver slet ingenting! – men Tjajkovskij vender den traditionelle, beethovenske udvikling – fra kamp til sejr – på hovedet og lader musikken langsomt dø ud og livets barske og smertelige sider få det sidste ord. 

 Koncerten lægger ud med Rachmaninovs uforligneligt virtuose 3. klaverkoncert – den berømte Rach 3, hvor komponist og solist i fællesskab leverer enestående melodisk skønhed, eksplosivt kraftfulde passager og en teknisk tour de force, der har givet koncerten ry for at være den sværeste i musikhistorien at spille. Derudover skal vi høre Bent Sørensens aftenstemningsinspirerede og kontrastfyldte Evening land, der efterhånden har status af “moderne klassiker”. 

Gå til toppen

Obs!

Denne side undestøtter måske ikke din browser. Læs mere her om hvordan du kan opdatere din browser: http://browsehappy.com/

Ok, det er forstået!