BEETHOVEN
250 ÅR

Dirigent: Lan Shui

L.v. Beethoven: Symfoni nr. 3
L.v. Beethoven: Symfoni nr. 5

Varighed: ca. 1 time 20 min. Der vil ikke være pause i koncerten.

Bemærk: der vil ikke være koncertintroduktion før koncerten.

Obs! Som følge af myndighedernes forlængede tiltag mod COVID-19 kan vi ikke garantere, at du får dine valgte pladser, eller at du kan opleve koncerten på den annoncerede dag.

 

Koncerter

Find billetter

Beethoven-fejring

Koncerten er rykket fra d. 16. april 2020 til 3. december og 4. 2020 grundet covid-19.

Vi fejrer Beethoven med et brag af en koncert, når vi sammensætter de to mest potente af hans symfonier. Skæbnesymfonien, som Beethoven ikke selv navngav, men som øjeblikkeligt – alene med de fire første toner – hidkalder begrebet skæbne til vores bevidsthed, er en virtuos opvisning i dét, som mesteren mere end noget andet gav videre til kommende generationer af komponister: idéen om at bygge enorme musikalske hvælvinger af de allermindste bestanddele. Den kolossale 3. symfoni, Eroica, bærer på det originale titelblad det mest håndfaste udtryk for mesterens temperament: en tidligere dedikation til Napoleon, udstreget i en sådan grad, at der er hul i papiret. Beethoven beundrede Napoleon som en frihedshelt, der skulle ændre de gamle magtstrukturer i Europa, og skrev dette kolossale mesterværk i dobbelt længde til hans ære. Men da Napoleon inden uropførelsen udnævnte sig selv til kejser og dermed viste, at han var en magtperson som alle de andre, nedkaldte han komponistens vrede over sit hoved – og over partituret, der dog stadig den dag i dag står som en milepæl i musikhistorien. Amerikansk-kinesiske Lan Shui sørger for ekstra spændstighed i rytmerne med et Odense Symfoniorkester i festivalhumør.

Online programnote

Gå til toppen

Obs!

Denne side undestøtter måske ikke din browser. Læs mere her om hvordan du kan opdatere din browser: http://browsehappy.com/

Ok, det er forstået!