Bartóks Koncert for orkester

Dirigent: Rossen Gergov
Solist: Leonardo Altino , cello

Program
A. Dvořák: Karneval-ouverture
F. Gulda: Cellokoncert
B. Bartók: Koncert for orkester

Koncerten varer cirka 1 time og 50 minutter.
Bemærk: der vil ikke være koncertintroduktion før koncerten.

Koncerter

Find billetter

Dvořáks overstadigt jublende Karneval-ouverture åbner ballet med fuld knald fra første takt. Og så er der ellers lagt op til en aften af de helt særlige, når lillebroren til vores solobratschist Rafaell, Leonardo Altino, indtager scenen i Guldas forrygende, vanvittige, rockende og vildt underholdende cellokoncert, komplet med rytmegruppe, bigbandlyd og skøre indfald fra hele den store musikalske heksegryde af det 20. århundrede. Sine steder lyder det som en The Doors-koncert, andre steder som Mozart, og kirkelige koraler blander sig med romantiske udladninger og jazzet swing i det måske mest eklektiske værk overhovedet i det klassiske repertoire.
Koncerten slutter med en fejring af hele orkestret som solister i Bartóks kongeniale Koncert for orkester, der, på bestilling af Boston Symphony, kom til at virke som livsforlængende behandling for den kræftramte eksilungarer, der i sit livs efterår, efter næsten helt at have opgivet komponistgerningen, pludselig diskede op med det ene mesterværk efter det andet.

Online programnote

Gå til toppen

Obs!

Denne side undestøtter måske ikke din browser. Læs mere her om hvordan du kan opdatere din browser: http://browsehappy.com/

Ok, det er forstået!