TIDLIGERE
SKOLEKONCERTER

Januar 2017
”Udstillingsbilleder” (3. og 4. klasser)
Den russiske komponist Modest Mussorgskij (1835-1881) mistede sin nære ven Viktor Hartmann i 1873. Viktor Hartmann var maler og arkitekt og døde i en alder af 39 år. Kort efter Viktor Hartmanns død var der en mindeudstilling i Sankt Petersborg, hvor hans skitser, scenografier og arkitektoniske studier blev udstillet. Udstillingen blev en enorm inspirationskilde for Mussorgskij, og han komponerede på få uger værket Udstillingsbilleder.

November 2016
” Scheherazade” (1. og 2. klasse.)
Scheherazade er et fantastisk eksempel på, hvordan man kan fortælle en eventyrlig og gribende historie uden at sige et eneste ord. Nikolaj Rimskij-Korsakov (1840-1908) komponisten bag Scheherazade var en af de mest indflydelsesrige og berømte russiske komponister på dette tidspunkt. Han var fascineret af folkemusik og fyldte sin egen musik med farverige rytmer og friske, muntre melodier. I Scheherazade har Rimskij-Korsakov ladet sig inspirere af 1001 Nats Eventyr. Ta’ med OS på en eventyrlig musikalsk rejse:

2015
CARL NIELSENS LEGENDE LIV
Året for fejringen af vores nationalkomponist. Derfor har Odense Symfoniorkester og skuespiller Jens Andersen lavet en helt særlig koncert, der hjælper eleverne ind i Carls fantastiske, musikalske univers. Op til skolekoncerterne var der mulighed for at få musikere ud på skolerne. De gennemgik et lille forløb, som forberedelse til den store koncert i koncerthuset.

Undervisningsmateriale fra dette forløb.
Undervisningsmateriale

Gå til toppen

Obs!

Denne side undestøtter måske ikke din browser. Læs mere her om hvordan du kan opdatere din browser: http://browsehappy.com/

Ok, det er forstået!