MULBERRY STREET SYMPHONY

Dirigent: Martin Yates
Solister: Benjamin Koppel, saxofon, Scott Colley, kontrabas; Brian Blade, trommer
Anders Koppel: Mulberry Street Symphony – Koncert for jazztrio og orkester

Koncerter

Find billetter

How The Other Half Lives

Anders Koppel fejrer og fornyer den dansk-amerikanske kulturelle forbindelse med et spritnyt værk: Mulberry Street Symphony. Værket er inspireret af den danske fotograf Jacob Riis’ berømte fotobog How The Other Half Lives, der viste den rå virkelighed blandt New Yorks fattigste omkring 1890. Billederne, som også indgår i aftenens koncert, har ikke mistet deres kraft, og Koppel tonesætter mødet mellem den gamle verdens udvandrede masser og den nye verdens storhed samt de fatale storbyfælder, som Riis som emigrant havde mærket på egen krop.

Værket er skrevet for den helt unikke besætning jazztrio og symfoniorkester, og solisterne tilhører den absolutte elite i jazzens verden, nemlig Benjamin Koppel på saxofon og de to amerikanske topmusikere Scott Colley på bas og Brian Blade på trommer. Colley og Blade har blandt andre spillet med jazzikoner som Herbie Hancock, Michael Brecker, Chick Corea, Wayne Shorter, Kenny Werner og Norah Jones.

Efter koncerten slår vi gækken løs og fejrer Anders Koppels 70-års-fødselsdag i foyeren. Jazztrioen, som også indgår i ‘Mulberry Street Symphony ’, bliver suppleret af fødselaren selv på hammondorgel, og dermed er der lagt op til fødselsdagsjazz i topklasse.

Et samarbejde med Aalborg Symfoniorkester.

Koncertintroduktion i Carl Nielsen Salen kl. 18.30

 

Anders Koppel: Mulberry Street Symphony  

Mulberry Street Symphony (komponeret 2016-17) er et værk i 7 satser, der hver tager afsæt i et af Jacob Riis’ berømte fotografier fra livet blandt emigranterne i 1880’ernes New York. Riis var jo selv dansk udvandrer, og han blev overrasket og overvældet over det hårde, fattige og trøstesløse liv, der ventede indvandrerne i det forjættede land.  Værket er, med sin spilletid på op mod 1 ½ time, i sin helhed en stor besyngelse af det liv og de drømme, der leves og drømmes selv under livets vanskeligste forhold.

Musikken er skrevet for det store symfoniske orkester med tre improviserende solister i front, som – ud fra komponistens strukturelle anvisninger – vil farve musikken i selve undfangelsen.  Og det er aftenens tre solister – Brian Blade, Scott Colley og Benjamin Koppel, som værket er skrevet til; tre musikere, som jeg selv spiller med, og til hvem jeg har stort kendskab, kærlighed og respekt.

Mit håb er, at det skrevne, udarbejdede partitur og de tre meddigtende jazzmusikere – med hele deres musikalske forståelse og evne til at gribe øjeblikket – vil smelte sammen til en helhed og bringe værket et helt nyt sted hen, hvor grænserne mellem noteret og improviseret musik ophæves.

Gå til toppen

Obs!

Denne side undestøtter måske ikke din browser. Læs mere her om hvordan du kan opdatere din browser: http://browsehappy.com/

Ok, det er forstået!